what is world ia day button visit ia button

People


Jacco Nieuwland Jacco Nieuwland Senior UX Consultant at Nieuwland.net @jnieuwland

Jacco is Information Architect and Interaction Designer. He has been working on a large number of projects for clients in various industries (government, telecom, publishing, automotive and many more). Jacco loves solving puzzles and always tries to create structure in complex environments. I love bringing ideas and requirements to life, from pen and paper concept sketches all the way to interactive prototypes.

User Experience you’ll love
Jacco Nieuwland werkt sinds 2014 als freelance concept designer en interactie-ontwerper. Daarvoor is hij ruim 9 jaar werkzaam geweest bij User Intelligence. Als User Experience Consultant hielp hij organisaties betere resultaten te behalen middels optimalisatie van hun online presentaties: van het opstellen van user journeys en service blueprints, tot sitemaps, flows en wireframes. Eerder werkte Jacco ook mee aan het redesign van KPN.com, het concept-ontwerp van een video-app voor RTL Nieuws en de nieuwe website van Philips Lighting.

Op World IA Day zal Jacco in de bus van Amsterdam naar Enschede zijn passie voor het oplossen van ingewikkelde vraagstukken aan de hand van conceptvisualisaties delen met de reizigers. Hij stelt het ontwerpen van happiness in interactieve omgevingen ter discussie: hoe meetbaar is happiness (aan de hand van verschillende definities) en hoe (on)mogelijk is het om hiervoor te ontwerpen?

Jacco Nieuwland, die het proces van architecting happiness in zijn dna lijkt te hebben, stoomt de reiziger klaar voor een dag waarop de happiness van user experience, informatiearchitectuur en interactie-ontwerp centraal staan. Goede reis!

ia banner button' width='70%'/></a></div>

	
</article>
<section id='graysection' >
	<br/></br>
	<h2>AND WITH THANKS TO OUR GLOBAL SPONSORS</h2><br/>

<div align=
  marriott sponsor   ronsenfeld sponsor   balsamiq sponsor  
 
  axure sponsor   user testing sponsor   all you can learn sponsor  
 
 
     protoio sponsor   all you can learn sponsor